Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Статуя Христа Спасителя в Бразилії стала символом боротьби з коронавірусом






На статуї Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро з'явилися прапори країн світу, які переживають спалах коронавіруса. Про це пише Lonely Planet.
Знаменитий символ Бразилії підсвітили прапорами різних держав, що опинилися зараженими коронавірусів. Як заявили автори інсталяції, це було зроблено в знак солідарності з усім світом, що протистоїть новому вірусу. Світлове видовище приурочили до спеціальної месі, що проводиться міським архієпископом. Як повідомляється, священнослужитель закликав людей молитися за тих, хто хворий. В цей час на статую на різних мовах проектувалася напис #praything (# молися), а також географічні карти кожного окремого континенту і прапори країн, які повідомили про випадки зараження коронавірусів.

Статуя Ісуса Христа в стилі арт-деко будувалася з 1922 по 1931 рік. Її автор - французький скульптор Поль Ландовський. Правда, над особою головною бразильської пам'ятки працював румунський скульптор Георгій Леоніда. Пам'ятка розташована на вершині гори Корковаду, на висоті 709 метрів над рівнем моря. Висота статуї разом з постаментом складає 38 метрів, а ширина витягнутих рук Христа - 28 метрів. У минулому році пам'ятник відвідали майже два мільйони людей, але в даний час доступ до неї закритий через введеного в Ріо-де-Жанейро надзвичайного стану на тлі спалаху COVID-19. Тепер помилуватися пам'яткою можна тільки здалеку.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все