Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Опублікована карта і список країн з датами відкриття їх кордонів для туристів






Незважаючи на те, що пандемія коронавірусу все ще «бушує» в Європі, ситуація йде на спад і багато країн вже починають обговорювати ймовірність відкриття кордонів для туристів. Велика частина курортних країн знаходиться в числі оптимістів, називаючи як час відкриття літні місяці - від червня до серпня. Найбільші песимісти переносять час відкриття на 2021 рік.

Британські журналісти зібрали всі заяви влади різних країн, популярних у туристів, і звели ці відомості в єдиний список. Ось що на початок травня вийшло:

Туреччина - планує відкриватися для закордонний туристів в кінці липня - серпні, таку оцінку озвучив міністр туризму Мехмед Ерсой. За його словами, готелі запрацюють до кінця червня, тоді ж «можуть зустріти перших туристів», проте в масовому порядку країна планує відкриватися в серпні.
ОАЕ - тут також розраховують на липень.
Франція - один з «еталонних» європейських песимістів. За оцінками місцевих експертів, туристи не зможуть повернутися в країну до 2021 року. Таку оцінку озвучила зокрема президент відомчого комітету з туризму Сільві Шевальє.
Єгипет - влада країни Фараонів стверджує, що поки ще занадто рано говорити про якісь конкретні терміни початку прийому іноземних туристів.
Іспанія - в цілому виступає оптимістом, розраховуючи відкритися в червні для місцевого і в липні-серпні для в'їзного туризму. Втім, різні території дають різні оцінки. Так, на Майорці не тільки розраховують відкритися до липня, а й ведуть переговори з німецькими туроператорами з цього приводу. А ось на Канарських островах їх президент Анхель Віктор Торрес розраховує приймати іноземних туристів, починаючи з листопада.
Італія - ​​країна, з якою в Європі «розпочався» коронавірус на стороні оптимістів. Бари і кафе в країні планують заробити з 1 червня, а на допуск іноземців розраховують до липня. Правда торкнеться це тільки туристів з шенгенської зони.
Греція - також розраховує на повернення туристів в червні. «Наша мета - щоб сезон розпочався в липні і, можливо, тривав до жовтня або листопада», - заявив міністр туризму Греції Гаррі Теохаріс. Готелі також планують почати відкриватися в червні, спочатку для місцевих туристів.
Кіпр - також оптимістичний, і розраховує знову приймати туристів вже в червні. Мова правда йде про туристів з відносно «чистих» від коронавірусу країн Євросоюзу - таких як Німеччина, Швейцарія та Австрія.
Болгарія - розраховує на відкриття кордонів для туристів в липні, «в найгіршому випадку» в серпні.
Португалія - ​​ще один скептик на європейській карті; в курортному регіоні Алгарве побоюються, що туристів не побачать аж до 2021 року. До цього курортна промисловість може розраховувати тільки на внутрішній туризм, якого буде явно недостатньо. Про це заявив Елідеріко Вьегас, глава Асоціації готелів і туризму Алгарве.
Чорногорія - планує відкриватися вже в червні - про те, що відкриття кордонів Чорногорії для іноземних туристів і відновлення транспортного сполучення можна очікувати в червні, повідомили в Національній туристичній організації (NTOCG).



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все