Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Як зібратися в поїздку і не зійти з розуму?






Згідно недавньою статистикою, в країнах Європи 40% всіх мандрівників зізналися, що вони абсолютно неорганізовані збирачі валіз. При цьому, більшість жінок (половина з усіх опитаних) відчуває більше стресу від збору речей, ніж чоловіки. Ще б пак - майже третина жінок збирають валізи як для себе, так і для всієї своєї родини! Навіть така дрібниця як упаковка багажу може зіпсувати настрій перед поїздкою. Чи є можливість спростити завдання і при цьому не забути найголовніше?

Золоте правило мандрівника: якщо ви відправляєтеся в коротку поїздку, постарайтеся по можливості обійтися ручною поклажею - так ви зможете відразу покинути аеропорт після паспортного контролю, і не доведеться витрачати зайвий час на отримання речей. Не кажучи вже про те, що ви не будете схильні до ризику втрати свого багажу.

Що зробити до поїздки: на скільки б ви не їхали, є ряд речей, які необхідно зробити вдома перед від'їздом. Яким би очевидним це не здавалося, обов'язково вимийте посуд і не забудьте викинути все сміття. Запишіть все PIN-коди від банківських карток і телефонних сімок і покладіть на видне місце - після пари тижнів відпустки є шанс, що ви їх не згадаєте. Також рекомендується попередити сусідів про вашому відсутності - невідомо, що може статися за час вашого від'їзду.

З голови до п'ят: перевірте, чи всі ви взяли, подумки спробувавши одягнути себе від верху до низу і продумавши свій образ - від випрямляча для волосся або капелюхи до шкарпеток і взуття.

Нічого надіти: пожалуйтста, примиріться з тим фактом, що подібного з вами ніколи не трапиться. Порахуйте ще раз кількість комплектів одягу, яке ви зібралися брати в поїздку, і відніміть один. У будь-якому випадку ми дуже рідко надягаємо все, що взяли з собою, до останньої речі. Зрештою, завжди можна докупити якусь дрібницю на місці.

Упаковка валізи: скачайте всі шкарпетки / панчохи і заштовхали їх в туфлі і черевики. Подібний трюк послужить відразу двом цілям - збереже дорогоцінний місце у валізі і не дозволить туфлям втратити форму під час перельоту. Не варто упаковувати взуття в коробках - покладіть кожну туфлю в окремий пакет і розкладіть уздовж стінок валізи. Найважчі речі найкраще також укласти в низ валізи, прямо над колесами, це спростить транспортування.

Відмінним контейнером для будь-яких кабелів послужить старий чохол для окулярів. Одяг можна як розкладати, так і скачувати в рулони, однозначної відповіді на це питання не існує. Головне правило тут - дотримуйтеся обраного методу. Що стосується тендітних речей, їх краще всього укласти в центр валізи між шарами одягу - так ви скоротите ризик поломки. Те ж саме стосується пляшок і косметики - чим ближче до центру валізи ви розташуйте пакети з тюбиками, тим менше ризик того, що вони розчавлять. Ще одна непогана ідея - використовувати порожню упаковку від драже Tic Tac для шпильок або невидимок.

Прикраси: зазвичай мандрівникам настійно рекомендується залишати коштовності і дорогий годинник будинку. Якщо ви їдете у відпустку і морально не готові втратити улюблені прикраси, краще не піддаватися спокусі і замінити їх на недорогу біжутерію.

Аксесуари: незважаючи на те, що ексклюзивні прикраси краще залишити вдома, ніколи не завадить мати з собою пару аксесуарів, які додадуть вашому вигляду трохи елегантності, якщо раптом доведеться піти на концерт або в ресторан - чоловікові таким аксесуаром прекрасно послужить шовковий галcтук, а жінці - вишуканий шарф.

Що брати: в Інтернеті можна знайти вкрай корисні сайти, які пропонують вам стандартний набір необхідних речей на основі інформації про тривалість поїздки, клімату місця призначення, статі та інших критеріїв. Якщо ви складаєте список речей для поїздки, хорошою ідеєю буде взяти його з собою, щоб перевірити все ще раз при поверненні.

Зарядіть техніку: Не забудьте поставити всі телефони, камери, планшети, ноутбуки, плеєри, акумулятори для фотоапарата й інші прилади на зарядку за кілька годин до виходу з дому. Ну і, зрозуміло, перед виходом перевірте розетки і не забудьте покласти зарядні пристрої в чемодан.

Туризм в 21 столітті: відмінна ідея - захопити з собою перехідник (бажано, розрахований на кілька пристроїв). Це може здатися непотрібною розкішшю, а може в переносному сенсі врятувати вам життя - якщо раптом в аеропорту у вас сяде телефон, рейс затримається на кілька годин, або ж в готелі буде всього одна працююча розетка. Якщо ви подорожуєте за кордон, ми радимо перевірити заздалегідь, не знадобляться вам адаптери / перехідники для ваших пристроїв.

Подарунки: якщо ви везете подарунки, не варто витрачати час на красиву упаковку перед поїздкою - готові подарунки займають занадто багато місця, вони можуть пом'яти або порватися в багажі, або ж вас можуть попросити розгорнути їх на митниці при огляді багажу, що також трапляється. Складіть з собою подарункові пакети, красиву папір і стрічки, щоб не витрачати час на пошук пакувальних матеріалів, - і загорніть все по прибуттю.

Сувеніри: залиште трохи місця в своєму валізі на випадок, якщо назад ви повезете сувеніри. Це місце стане в нагоді вам для того, щоб не довелося викидати частину особистих речей або переплачувати за надмірну вагу в аеропорту.

Ліки: жоден мандрівник, що страждає від будь-яких хронічних захворювань, ніколи не поїде у відпустку без рятівного набору своїх ліків. Однак, навіть якщо вас обійшли стороною хронічні недуги, краще захопити з собою з метою профілактики кошти від болю в животі, головного болю, хворого горла або улюблені таблетки по профілактиці застуди.

Косметика і гігієна: не беріть з собою великі повні пляшки з бальзамом для волосся або гелем для душу - вони займають багато місця в багажі і, до того ж, важать як два додаткових комплекту одягу. Хорошим рішенням будуть спеціальні дорожні туалетні приналежності в маленьких тюбиках. Ще один варіант - візьміть з собою майже закінчуються кошти, щоб викинути їх в кінці відпустки. Якщо ви користуєтеся універсальними брендами, які продаються по всьому світу, кращим рішенням буде просто купити все необхідне на місці.

Перекусити в дорозі: Незважаючи на те, що в літаку будуть годувати, а в вартість готелю, швидше за все, входять сніданки, упакуйте кілька легких закусок в чемодан. Ви будете себе вдячні за наявність в багажі горіхів, енергетичних батончиків, крекерів, сушених фруктів або ягід, коли вам не доведеться купувати на ходу пачки чіпсів і солоних закусок. Також не будемо забувати про спірному якості чаю на борту більшості літаків і в поїздах - покладіть в ручну поклажу кілька пакетиків вашого улюбленого сорту. До речі, про напої - в поїздках наше тіло втрачає ще більше рідини, ніж зазвичай - тому не забувайте багато, дуже багато пити.

Гроші: не забудьте переконатися перед поїздкою, що у вас є дрібні місцеві гроші, а не тільки купюри по 100 доларів, які буде важко розміняти.

Підстрахуватися: Відведіть друзям і родині по електронній пошті свій маршрут подорожі, паспортні дані, інформацію по страховці. Якщо ви носите окуляри або контактні лінзи, візьміть з собою рецепт для них - раптом вам знадобиться заміна під час поїздки.

Контакти: прикріпіть до свого чемодана бирку з адресою вашої електронної пошти на випадок, якщо багаж загубиться.

Документи: нічний кошмар, від якого кожен з нас хоч раз прокидався в ніч перед поїздкою - ви в аеропорту, риється в сумці, а квитки залишилися вдома на столику біля ліжка. Щоб цього не сталося, перед самим виходом залиште 10 хвилин на швидку перевірку: паспорт (закордонний), візи (якщо вони не проставлені в паспорті і потрібні окремо), страховий поліс, готівкові, банківські картки, водійські права, квитки, і при необхідності студентський квиток.

Тиша: беруші також є незамінною частиною ручної поклажі, вони - ваші кращі друзі в спробі виспатися в польоті. Само собою, навушники можуть бути гідною альтернативою.

Що подивитися: якщо ви не любитель читати в дорозі, подбайте заздалегідь про достатню кількість фільмів, серіалів, передач і музики, щоб вистачило на довгі перельоти, нічні переїзди в автобусах і затримки поїздів.

Не варто забувати, що з будь-якої ситуації є свій вихід. Якщо ви зупинилися в готелі, а для портативного праски в валізі не знайшлося місця, ви можете позбутися від складок на своєму одязі, розвісивши її у ванній, попередньо включивши гарячу воду і напустивши якомога більше пара. Однак, за одягом доведеться стежити - як тільки вона трохи зволожиться, акуратно, але різко струсіть речі, щоб повернути їм потрібну форму. А ось від маленького чайника або кип'ятильника краще не відмовлятися - завжди приємно випити чашку чаю у себе в номері. Ще однією абсолютно необхідною річчю, про яку ми так часто забуваємо, є штопор. Візьміть його з собою і подаруйте собі можливість розпити пляшку вина в будь-який зручний момент!



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все