Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Романтичні маршрути






Є міста, в яких практично не буває романтичного настрою, вони суворі і зібрані, їх голос скупий на емоції, а люди, що проживають в них або приїжджають сюди у справах, зайняті тільки своїми проблемами. А є міста, просто створені для того, щоб по їх вулицями легкими кроками прогулювалися закохані. Вони оберігають тих, в чиєму серці оселилася любов, розважають їх своїми зворушливими легендами, відкривають їм свої таємниці.

Чехія, Прага

Прага - ідеальне місце як для романтичної подорожі, так і для весілля. Легенда свідчить, що це місто «народилось» з мрій княгині Лібуше, яка була віщункою. Вона побачила в своїх видіннях красивий град і прокинулася в твердому переконанні, що в новій столиці її держави відбуватимуться по-справжньому чудові події.

Передбачила вона і появу свого майбутнього чоловіка, звичайного хлібороба, і відправила на його пошуки своїх слуг, дорогу яким вказував вірний кінь княгині. Коли піддані Либуше побачили юнака, він майстрував поріг для будинку - по-чеськи: «праг». Так нове місто одержало своє ім'я, а прекрасна діва - чоловіка Пржемисла.

Правда, інший міський міф розповідає про те, що спочатку слуги, ведені конем, знайшли Пржемисла, орати землю. А вже потім, коли місто було побудоване, знову за указом Либуше вирушили на пошуки, на цей раз в ліс, де якийсь безіменний місцевий житель займався вирізанням порога з дерева.

Втім, як би там не було, вулички сучасної Праги дійсно відразу налаштовують на романтичний лад, а його повітря буквально наповнений любов'ю. У місті знаходиться величезна кількість красивих будинків і статуй, багато з яких пов'язані з легендами про закоханих.

Крім того, знаменитий празький Карлів міст називають «Мостом тисячі поцілунків». Вважається, що закохані, поцілувавшись на його середині, все життя будуть разом, а любовні бажання, загадані на цьому місці, обов'язково збудуться.

Литва, Вільнюс і Тракайський замок

Вільнюс, або Вільна, як часто називають його місцеві жителі, - ще одне прекрасне місце для романтичних прогулянок. Там можна замовити спеціальну екскурсію для закоханих, на якій вам розкажуть чимало міських легенд і реальних історій про щасливе кохання, а також шанують ліричні вірші, які народилися в цьому місті.

У Вільнюсі ви можете відвідати музей бурштину та загадати любовне бажання, доторкнувшись до чарівного каменю. Крім того, чоловікам там запропонують придбати прикрасаудля коханої, яке стане потужним любовним талісманом, а дівчат навчать готувати бурштинове приворотне зілля.

Якщо ж ви заглянете в Ужупіс (це Заріччя Вільни), то виявите там оригінальний пам'ятник Русалоньку. Вважається, що вона притягує в це місце людей з усього світу і об'єднує їх. Але стережіться! Якщо Зарічна діва, як ще називають Русалочку, зачарує вас, ви ризикуєте залишитися в Вільнюсі назавжди. Хоча, може саме цього вам і не вистачає.

Романтична заміська подорож стане відмінним доповненням до прогулянок по віленським вуличках. Відправляйтесь в Тракайський замок, побудований на острові і оточений п'ятьма озерами. Він знаходиться всього лише в 30 км від Вільнюса.

Як свідчить легенда, це гарне місце з'явилося завдяки примхи Буріте - дружини князя Кястутіса. Княгиня мріяла жити біля води, і її чоловік, шалено закоханий в свою дружину, збудував для неї грунтовний, але при цьому чарівний замок з червоними дахами.

Є і ще один переказ: Кястутис, загорівся пристрастю, викрав свою майбутню дружину у її батька - грізного жерця, але дівчина не побажала скоритися, а обернулася голубкою і полетіла на острів. Довго умовляв закоханий князь Буріте, просив вибачення, благав її повернутися. Це довело серйозність його намірів, і дочка жерця пробачила викрадача. Вони прожили разом довге і щасливе життя, а на місці, де Буріте «тримала оборону», князь побудував неприступний замок.

У наш час там іноді проходять концерти, інтерактивні ігри романтичного характеру і поетичні вечори, а за свідченнями деяких очевидців, в Тракаї мешкає справжнісіньке привид. Є на острові і музейна експозиція. При реставрації замку було знайдено кілька десятків досить великих скарбів, 25 з яких виставлені на загальний огляд.

Кіпр

Не менш романтичним може виявитися і подорож на Кіпр. Адже саме там народилася Афродіта - богиня краси і любові. Згідно з легендою, жінка, яка, викупатється в морі в бухті Афродіти, стає неймовірно прекрасною, чуттєвою і бажаною, а чоловік отримує заряд еротичної мощі.

Вважається, що закохані, побувавши там, де Кіпріда вийшла з морської піни, залишаться разом назавжди, а їх сексуальний інтерес один до одного не згасне до глибокої старості. Ті ж, хто поки не знайшов свою другу половинку, скупавшись у афродітовой бухті, отримують благословення богині і шанс на отримання любові.

Варто побувати на Кіпрі і тим, хто мріє про народження дитини, адже Афродіта є ще й богинею родючості в найширшому сенсі цього слова. 

Італія, Верона і Венеція

Італія прекрасна сама по собі, і майже кожене її місто - це гімн любові і пристрасті, однак Верона в цьому плані поза конкуренцією. Справа в тому, що саме там «мешкали» Ромео і Джульєтта - мабуть, найвідоміші закохані в світі (хоча реальність їх існування і не підтверджена документально). Романтик Шекспір ​​увічнив цю пару, і тепер з усього світу в Верону їдуть її шанувальники.

Багато хто мріє про поцілунок на балконі Джульєтти (який, треба сказати, прибудували до будівлі спеціально для туристів), а хтось самозабутньо тре груди у статуї цієї літературної героїні, мріючи про всепоглинаючою любов. Арка в будинку Джульєтти обклеєна записочками з бажаннями, а весільні кортежі приїжджають сюди з усієї округи.

Ну а якщо вам нудно в Вероні, вирушайте до Венеції - відстань між цими двома містами становить трохи більше 110 кілометрів. Романтична прогулянка на гондолі під баркаролу колоритного гондольєра подарує вам незабутні враження.

І не забудьте проплисти під Мостом Зітхань, з'єднує Палац Дожів і в'язницю. Вважається, що закоханих, поцілувалися під цим мостом, чекає щастя і вічна любов. До речі, якщо ви поки не знайшли собі пару, то цілуйте в цьому місці гондольєра - за повір'ям, цей ритуал приносить удачу, тобто дуже скоро ви благополучно влаштуєте своє особисте життя.

Індія, Агра

Якщо вас не лякає далека романтична подорож, то вирушайте в Індію. По-перше, в цій країні дійсно знають толк в мистецтві любові. По-друге, якщо пощастить, там ви зможете взяти участь в любовних ритуалах. Ну і, по-третє, саме там, в місті Агра, знаходиться будівля, яке по праву можна назвати найбільшим пам'ятником любові.

Тадж-Махал - мавзолей-мечеть, побудований за наказом падишаха Шах-Джахана на згадку про його улюблену дружину. Як свідчить легенда, вона померла, народжуючи чотирнадцяту дитину, і правитель так сумував за своєю дружиною, що повелів звести цю монументальну споруду.

Взагалі-то, це до певної міри усипальниця Шах-Джахана і його дружини Мумтаз-Махал, але, за переказами, той, хто хоч раз побуває в Тадж-Махалі і загадає в ньому бажання, знайде свою любов, а якщо ви приїдете туди зі своїм коханим (коханою), то назавжди залишитеся разом.

Париж, Франція

Париж традиційно називають містом любові, і цілком природно, що в ньому є кілька місць, де загадують любовні бажання. Вважається, що вони гарантовано збуваються.

Ейфелева вежа. Якщо ви приїхали в Париж з мрією про любов, то, не піднімаючись на вежу, відшукайте внизу люк, який визначає її центр, встаньте на нього обома ногами і подумки пошліть своє бажання в небо через пік Ейфелевої вежі.

Могила Оскара Уайльда, цвинтар Пер-Лашез. Тут просять про те, щоб взаємна любов тривала вічно. Поцілуйте сфінкса на надгробку і говоріть йому про своє бажання.

Монмартр - просто скарб для тих, хто вірить в перекази і прикмети. На цій вулиці безліч об'єктів для загадування бажань, ось деякі з них:

«Стіна кохання». Там на 300 мовах написана фраза «Я тебе люблю». Знайдіть напис на своїй рідній мові, прикладіть до неї долоні і побажайте собі відшукати свою справжню любов.

Пам'ятник Марселю Еме «Людина, що проходить крізь стіну» виконує не тільки любовні, а й інші бажання. Треба всього-на-всього потерти скульптурі ліву долоню і подумати про те, що ви хочете знайти.

Бюст Даліди, за повір'ями, теж виконує мрії. Потрібно всього лише закрити очі і, проходячи повз бронзової дами, торкнутися пальцями її грудей, прошепотів в цей момент своє бажання.

 

На завершення статті скажимо, що, напевно, майже в кожному поселенні можна відшукати свої романтичні маршрути і місця, де аборигени загадують бажання. Головне, налаштуватися на потрібну хвилю і вступити в діалог з містом. І тоді він розкриє вам ті самі свої куточки, в яких так приємно гуляти з коханою людиною або мріяти про любов.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все