Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Як і де відпочити одній






За вікном - сльота і дощ, а закордоном - оксамитовий сезон і пора відпусток. Хочеться сонця, золотистого засмаги, легких суконь і нових вражень.

Якщо ви - не прихильниця раннього бронювання і не побажали скористатися второваною турецько-грецькою доріжкою, у вас є відмінна можливість самостійно вибудувати модель ексклюзивного відпочинку. А якщо ви ще й готові подорожувати в поодинці, то ваші можливості воістину безмежні.

Сучасна жінка цілком може дозволити собі насолодитися відпочинком, що не підлаштовуючись під графік і настрій партнера або подруги. В цьому випадку до вибору країни та культурної програми доведеться підійти з усією відповідальністю, тому що крім себе розраховувати буде не на кого.

Один з унікальних міст для подорожуючих соло - це, звичайно ж, Барселона. Тут, як ніде, можна поодинці, не відволікаючись на ниючого супутника, повністю зануритися в світ чисто жіночих задоволень: вас не залишить байдужою вулиця модних бутиків Passeig de Gracia. Якщо ви вирішите подорожувати влітку, то просто зобов'язані приділити час перегляду нових колекцій Тижня моди, яка проходить в середині липня.

У Барселоні можна прогулятися по бульвару Рамбла - і обов'язково варто випити чашечку кави в одному з численних розташованих тут ресторанчиків. Любительки музеїв зможуть оцінити генія Пікассо, відвідавши музей його робіт, і отримати заряд найсуперечливіших емоцій від творінь Антоніо Гауді - починаючи з парку Гуель, і закінчуючи незавершеним шедевром - Собором Святого Сімейства.

Ближче до вечора добре побродити по Готичному кварталу або популярної пішохідної вулиці Portal de L'Angel - і те, і інше знаходиться в старому місті, поруч з площею Каталунья. І, зрозуміло, варто прокотитися на традиційному двоповерховому екскурсійному автобусі, насолоджуючись унікальною гармонією середньовічної та сучасної культури і архітектури.

У пошуку нових відчуттів мандрівницям, досвідченим в плані архітектурних та історичних пам'яток Європи, варто звернути увагу на Канаду і Мексику. Ці віддалені туристичні напрямки здатні поповнити скарбничку ваших вражень новими красивими і пам'ятними місцями.

Тим, хто віддає перевагу екстремальний відпочинок, можна вибрати сафарі-тур або тематичну пригоду з верховою їздою або підкоренням гірських вершин. А любителькам комфортабельного відпочинку підійде морський круїз по Середземному морю або на Карибські острови, де насичена розважальна програма відмінно поєднується з золотистими пляжами і захоплюючими екскурсіями.

Відносно новий для наших туристів напрямок - Східна Європа. Тут можна знайти рідкісне поєднання камерності і видів з привітною гостинністю і яскравим культурним спадком.

Словенію називають самим чудовим секретом Європи. Чарівна крихітна країна, що зуміла відокремитися від Югославії і дивом уціліла під час Балканських чвар, на сьогоднішній момент може похвалитися однією з найстабільніших економік серед країн колишнього соцтабору.

Туристи з усього світу не втомлюються захоплюватися красою Юллійскіх Альп і кристально чистими гірськими озерами, таємничими вапняковими печерами, незайманими лісами і термальними джерелами.

Місцеві стверджують, що секрет успіху країни серед туристів не тільки в виноградниках і Адріатичному морі, але і в тому, що Словенія (Slovenia) - єдина країна в світі зі словом «любов» (love) в її назві.

Хорватія, Чорногорія, Португалія ...
Хорватія - молода європейська держава, особливо приваблива для одиноких туристок завдяки неквапливому стилю життя і високому рівню безпеки. Поїздка до Хорватії - чудовий вибір для усамітнення і прекрасна можливість відпочити від метушні і сірих буднів.

Любителів природи не залишить байдужими дивовижна природа Хорватії: красиві хребти Дінарських гір, хвойні ліси, Архіпелаг Корнаті і чудові Плитвицкие озера, мінеральні джерела, скелясті береги і затишні бухти.

А романтично налаштовані туристки отримають задоволення від потопаючих в квітах казкових містечок у венеціанському стилі з кам'яною бруківкою та магазинчиками загадковими вуличками. Серед туристів особливо популярні Загреб, Дубровник. Кожне з міст має свою історію і безліч пам'ятників архітектури.

Чорногорія - країна різких контрастів, де мирно уживаються культурні традиції різних народів. Будь-який куточок країни порадує вас чудовою екологією і унікальними природними красотами. Кришталево чиста вода Адріатичного моря і гірське повітря додадуть вашому відпочинку неповторний шарм.

Переліт до аеропорту міста Тіват з Киева займає всього 3 години. Звідси на машині можна відправитися в один з невеликих містечок неподалік - Бечічі, Петровац або Бар.

Португалія - ​​дивовижна країна, де всі фотографії виходять схожими на професійні листівки: білосніжні пляжі сусідять з монастирями і фортецями, а мальовничі краєвиди природи змінюються дивовижними картинами міської архітектури.

Навіть досвідчених мандрівниць, без сумніву, не залишать байдужими краса Віфлеємської вежі, урочистість площі Россіу і захоплюючий вид на місто, який відкривається зі стін замку Св. Георгія. Відпочинок в Португалії неможливо уявити без відвідування Лісабона, неймовірно красивого острова Мадейра і піщаних пляжів Алгавре.

Самобутня португальська кухня підкорить навіть найвибагливішого гурмана. Як і в будь-якій країні, розташованій на березі океану, основу національної кухні Португалії складають морепродукти. Обов'язково спробуйте robalo: це риба з Атлантичного океану - вовчий окунь, який вважається найпопулярнішим блюдом на португальському узбережжі.

Любителів м'ясного порадує головне блюдо в меню будь-якого португальського ресторану - «Тріпеш а мода ду Порту» або «Яловичі потрухи з Порту». Це незвичайне блюдо з'явилося на світ понад 500 років тому під час сильного голоду і з тих пір користується у туристів феноменальною популярністю.

Але все ж всесвітню популярність країні приніс знаменитий португальський портвейн «Вінью ду Порту» - десертне вино, яке обов'язково варто спробувати.

Важливі правила для дам, які подорожують поодинці:
Яку б країну ви не вибрали для своєї подорожі, необхідно чітко пам'ятати одне золоте правило. Назвемо його правилом «трьох Б»: Близькість, Безпека, Бюджет.

1. Вибираючи напрямок для польоту на відпочинок, необхідно враховувати віддаленість пункту призначення від вашого міста. Вирішіть для себе, скільки часу ви готові провести в літаку, і плануйте відповідно.

Якщо ви погано переносите перельоти на далекі відстані, зовсім не обов'язково відмовлятися від далеких поїздок. Досить продумати і грамотно скласти альтернативний маршрут з урахуванням більш підходящих для вас видів транспорту.

2. Для жінки, що подорожує на самоті, немає нічого важливішого безпеки. Заздалегідь витратьте час на вивчення політичної і економічної обстановки в обраній вами країні. Не забудьте про погоду і виборі найбільш сприятливого сезону. На жаль, наші відпустки не завжди збігаються з ідеальним часом року в пункті призначення.

3. І, нарешті, останнє, але найголовніше умова - плануйте свій бюджет з урахуванням непередбачених витрат. Не обмежуйтеся просто покупкою путівки або бронюванням готелю.


Заздалегідь визначте і відкладіть суму, яку хочете витратити на сувеніри та інші відпускні радості. А після того, як визначилися з нею, помножте на два, так ви точніше зрозумієте, скільки ви реально витратите у відпустці.

І, звичайно, обов'язково придбайте гідну страховку з урахуванням особливостей вашого відпочинку. Повірте: все, що може трапитися, обов'язково станеться. На жаль, приємних форс-мажорів не буває. Але попереджений - значить озброєний.

А тепер - в путь! Неважливо, де і як ви проведете свою відпустку - в розкішному готелі або скромному пансіоні, в ризикованому купальнику або легкому платтячку. Головне - відпустка повинна бути! Два тижні хорошого відпочинку здатні омолодити організм на кілька років.

Так що ні в якому разі не відмовляйтеся від можливості поїхати у відпустку просто тому, що ніхто не може скласти вам компанію. Адже це і прекрасний шанс відпочити від усіх своїх компаньйонів теж.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все