Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Коронавірус не страшний: безпечні країни для подорожі






Все нові й нові випадки інфікування коронавірусів фіксуються в різних країнах, і поки одні вже відкрито заявляють про епідемію, інші закликають не панікувати. До початку березня число померлих від коронавируса нового типу в світі перевищило 3000 чоловік, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я. Крім Китаю, вірус набув найбільшого поширення в Ірані, Південній Кореї та Італії, пізніше до них приєдналися Іспанія, Ісландія і Греція.  Але що робити тим, хто заздалегідь планував свою відпустку і не має наміру проводити його будинку? Ми зібрали актуальні безпечні напрямки для подорожей.

В'єтнам

Як було зазначено вище, влада цієї країни оголосили про перемогу над коронавірусів і зняли карантин з селища, де в лютому було виявлено 16 випадків зараження. У провінції Сон Лой заявили, що нарешті видужав останній із захворілих і нових випадків зараження вірусом Covid-19 не було зареєстровано. Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я підтвердив, що у В'єтнамі на даний момент все спокійно, і порадив країнам, де зростає кількість хворих на коронавірусів, брати з них приклад. Чому туристам так подобається цей напрямок? По-перше, в країні, яка колись була частиною Французької колоніальної імперії, можна знайти безліч стародавніх храмових комплексів, мальовничі національні парки з зонами відпочинку в європейському стилі і інші краси. По-друге, вважається що В'єтнам - рай для гурманів, адже саме тут можна насолодитися оригінальними стравами мексиканської, французької, італійської, китайської, а також місцевої кухні. По-третє, тут дивовижна природа і багаті культурні традиції.

Балі

Поки світова громадськість з жахом стежить за географічним переміщенням коронавируса, уряд індонезійської провінції Балі закликає не впадати в паніку і запевняє, що на острові все спокійно. Зі схожими симптомами вірусу Covid-19 в лікарні потрапили 29 місцевих жителів, які побували нещодавно за кордоном, після проходження лабораторних тестів на виявлення вірусу 22 випадки були негативними, а 7 осіб ще очікують результати. Щоб не допустити поширення «зарази», в місцевих лікарнях обладнали ізольовані кімнати на той випадок, якщо у кого-то ще буде підозра на вірус, в аеропорту активно застосовують скринінг-тести, які допоможуть оцінити ризики і оперативно вжити заходів. Чому популярність даного напрямку зростає з кожним роком? Люди їдуть на Балі, щоб знайти свій дзен, переглянути своє ставлення до будь-якої ситуації, забути про проблеми і зрозуміти, чого ж саме вони хочуть від життя. А комфортний клімат, красива природа, традиційна кухня, цікаві місця і дивовижні люди роблять відпочинок тут дійсно незабутнім.

Куба

Острівна держава в північній частині Карибського моря теж буде відмінним варіантом для весняного відпочинку. На Кубі практично завжди жарко - температура не опускається нижче + 25-27 ° C. Знайомство з країною рекомендуємо почати з відвідин столиці, адже район старої Гавани, що представляє собою добре збережений шматочок кубинської історії, включено до переліку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО і в повній мірі дозволить познайомитися з культурою і традиціями країни. Місцеві жителі люблять обговорити політику за келихом якогось міцного напою і ділитися останніми новинами з усіма, хто опинився в радіусі досяжності. А потім можна відправитися в курортне місто в провінції Матансас, де знаходиться пляж Варадеро, визнаний свого часу ЮНЕСКО одним з найчистіших у світі.

Коста-Ріка

Тим, хто давно мріяв побувати в Центральній Америці, можна звернути увагу на даний напрямок. Країна, яку омивають води Карибського моря і Тихого океану, точно сподобається любителям екстремального відпочинку. Більшу частину Коста-Ріки займають джунглі, тут можна відкрити для себе краси вулканів, каскади водоспадів, безлюдні острови, білосніжні пляжі, багатий тваринний і рослинний світ, а також смачну традиційну кухню. Багато зізнаються, що саме тут в повній мірі відчули всі принади екотуризму та дбайливого ставлення до природи.

Маврикій

Цей острів вважається одним з найбезпечніших місць для відпочинку, адже ймовірність того, що ваша відпустка буде затьмарений якийсь непередбаченою ситуацією, не так вже й велика. Заради чого мандрівники долають такий шлях? По-перше, де ще можна знайти блакитний океан і білі пляжі в обрамленні пальм і казуаріновиє гаїв, крім як на Маврикії. По-друге, тут комфортний клімат і купатися можна круглий рік. По-третє, на південному заході острова можна знайти неймовірної краси різнокольорові дюни - семикольоровій піски Шамарель. По-четверте, даний напрямок ідеально підійде для любителів серфінгу і дайвінгу. Що стосується коронавіруса, то в цій країні вжито заходів безпеки, так, наприклад, туди не пропустили близько 70 пасажирів літака авіакомпанії Alitalia, які прибули з півночі Італії. Пасажирам запропонували або карантин у місцевій лікарні, або повернення на батьківщину. І на даний момент влада тримає ситуацію під контролем.
 



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все