Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Чим відомий Лондон. Пам'ятки для дорослих і дітей!






Столиця Великобританії, як магніт, щороку притягує тисячі туристів, які мріють на власні очі побачити пам'ятки Лондона, пройтися по магазинах, побродити по вулицях з такими знайомими по фільмах і книгах назвами і не з чуток дізнатися, чим знаменитий Лондон.

 Плануючи відпочинок з сім'єю в Лондон, може виникнути питання: «А чи буде цікаво дітям?» Відповідь однозначна: «Так!» У знаменитій столиці світу знайдеться багато місць, де буде цікаво кожному. Можливо багато порахують, що їх дитині буде цікавий лише Діснейленд, але цікаво подана інформація обов'язково захопить дітей, запам'ятається їм надовго і зробить подорож по Лондону більш захоплюючим. Розкажіть дитині, перед оглядом визначних пам'яток і знаменитих місць Лондона, наприклад, історію Тауерський фортеці, для чого вона була побудована, хто були в'язнями цієї фортеці, покажіть, де живе королівська сім'ї і т.д.

А поки ознайомимося з головними визначними пам'ятками Лондона і почнемо екскурсію з велично облаштованій Трафальгарській площі. Свою назву вона отримала на честь битви у іспанського мису Трафальгар, де флотилія адмірала Нельсона розбила французько-іспанську армію. Адмірал Нельсон в цій битві загинув, а в його честь на Трафальгарській площі в 1840 році була споруджена 51-метрова колона. Поки батьки оглядають підноситься над площею статую адмірала і милуються фонтанами, діти з великим задоволенням лазять по скульптурам левів і годують голубів.

Одним з найвидатніших будівель британської столиці є Букінгемський палац - резиденція королівської сім'ї. Зміна королівського караулу біля Букінгемського палацу - це не тільки найпопулярніша визначна пам'ятка, а й багатовікові традиції Англії. Це дійство, яке проходить щодня о 11.30, повинен побачити кожен турист. Площа перед палацом прикрашає пам'ятник королеви Вікторії, де королева постала перед нами в оточенні таких чеснот, як правда, материнство, справедливість, мир і прогресс.трафальгарская площа Лондон

Чудову нагоду для відпочинку надають королівські парки, які називають легенями міста. Найбільший з них - Гайд-парк. На озері Серпентайн в центрі парку можна покататися на гребному човні. У парку надані прекрасні можливості для занять спортом і катання на роликах. Для дітей в Гайд-парку теж знайдуться розваги: ​​можна піратський корабель освоїти, а можна навчитися жонглювати ... На території прекрасного Ріджент-парку знаходиться Лондонський зоопарк, діючий з 1828 року. У зоопарку, на дитячій фермі, надається можливість позалицятися за тваринами.

Уздовж парку Св. Джеймса можна дійти до серця Вестмінстера - Вестмінстерського абатства. У цьому головному храмі країни коронувалися всі англійські монархи, починаючи з IX століття. Висота, простір приміщень і приголомшлива акустика зачаровує відвідувачів. Поблизу абатства знаходиться Вестмінстерський палац, розташований уздовж річки Темзи, де в наш час у палаці засідає парламент. Велику популярність придбала частину архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу - Біг-Бен або вежа Єлизавети (так офіційно зараз називається годинникова башта), що стала ще однією визначною пам'яткою Лондона. Взагалі ж, Біг-Бен - це назва дзвони, але не рідко так називають і вежу. Big - великий, говорить про наявність 13-тонного дзвона. Бен, а точніше Бенджамін Холл звали майстра, який виконав дзвін в 1858 році. А в 1859 р були запущені баштовий годинник, які до цих пір не дають приводу засумніватися в їх точності. Хоча існує ще одна версія по якій дзвін отримав свою назву на честь популярного в той час великовагового боксера Бенджаміна Каунта.

У багатьох музеях Лондона надається безкоштовна послуга «крос-раббінг», яка обов'язково сподобається дітлахам. Суть цієї розваги полягає в наступному: на рифлену поверхню стіни накладається папір і за допомогою крейди змальовувати візерунки на пам'ять.

Краса лондонських мостів нікого не залишить байдужим. Найзнаменитіший серед них - Тауерський. А через Темзу з моста ви побачите фортецю Лондонський Тауер. Вона, що уособлює міць Британської імперії, свого часу була і в'язницею, і палацом. Зараз же Тауер є пам'яткою Лондона і сховищем королівської корони. Для дітей в Лондонському Тауері проводять екскурсії.

Про Лондоні без перебільшення можна сказати - це місто музеїв. Найвідоміший - Британський музей з колекціями відомими у всьому світі. Також можете відвідати музей королеви Вікторії і принца Альберта, Природознавчий музей, Науковий музей.

У музеї воскових фігур мадам Тюссо вся сім'я зможе сфотографуватися з відомими особистостями. Тут ви побачите як членів королівської сім'ї і політиків, так і знаменитих акторів, музикантів і спортсменів.

Любителі детективних романів отримають величезне задоволення, побувавши в 4-поверховому музеї Шерлока Холмса, де зібрані різні предмети детектива.

Як ви будете переміщатися по місту вирішувати вам! Але якщо ви за зручність і дешевизну, то вам в метро, ​​з комфортом ви проїдете в таксі, у відкритому автобусі всі види міста, в тому числі і пам'ятки Лондона, постануть перед вами з іншого боку. А якщо хочете відчути себе особами королівської крові, обов'язково прокотитеся в знаменитих англійських екіпажах.

Можливість споглядати приголомшливі види на основні значимі місця столиці дає найвище колесо огляду в світі. «Лондонське око» висотою 135 м - це пам'ятка Лондона нового покоління!

І це лише маленька частина того, чим знаменитий Лондон.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все