Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Кухня Португалії: що варто спробувати?






М'який клімат, 3000 сонячних годин на рік і 850 км прекрасних пляжів, які омиваються Атлантичним океаном, роблять Португалію ідеальним місцем для відпочинку в будь-який час року. До того ж переліт з будь-якої європейської столиці займає всього кілька годин.

Португалія розташована на західному узбережжі Європи і ключовим словом є саме «узбережжі». Тому що абсолютно все тут пов'язано з рибою і океаном. Навіть якщо Ви заїжджаєте в центральну частину країни, якийсь окремий ділянку центральної площі буде обов'язково прикрашати мозаїка з рибками. У кожному місті ближньої океанської зони Ви знайдете рибний маркет (вибачте, ринок), де можна купити сьогоднішню свіжовиловлену рибу якихось дивних розмірів, форм і кольорів. Також продаються різні види креветок, мідій і равликів. Є восьминоги і кальмари. Мурени, акули і якась дивна риба, схожа на черв'ячка. Домашнє прошутто і оливкове масло. Овочі, фрукти ... персики! Всі є.

Що ж варто спробувати з національної кухні Португалії?
Найяскравішими характеристиками і фарбами португальську кухню обдаровує море. Мандрівники отримують справжню насолоду від свіжої риби, приготовленої на грилі, а також від дарів моря, які є в достатку на узбережжі. Разом з тим і катаплана (страви, приготовані в традиційній португальській сковороді), і калдейради (страви з різних видів риби) або всілякі інші способи приготування риби і креветок стануть вдалим вибором.
Серед м'ясних страв по всій країні відмінним вибором буде «козіди-а-Португеза» (cozido-a-portuguesa) - страва, приготовлена ​​з декількох сортів м'яса, овочів і копченостей, які готуються в загальній каструлі.

А якщо говорити про сири, досить лише згадати сир «Серра-да-Ештрела» (Serra da Estrela), втім, і всі інші сири, вироблені в центральній Португалії або на Азорських островах, відрізняються відмінним смаком.

Кухня Лісабона настільки приваблива, наскільки привабливий саме місто і регіон в цілому. Обов'язково поїдьте в гастрономічний тур в Лісабон, щоб спробувати все і побачити все на власні очі.

У Лісабоні існує особлива традиція готувати сардини на грилі і є їх в червні під час проведення свят народних святих - Сантуш-популар. В основному влітку сардини - обов'язкова страва в типовому ресторані або на еспланаді ресторану на пляжі, зі смаженою на грилі солодким перцем, в супроводі відмінного португальського оливкового масла.

Багато спокуси у вигляді солодощів вже самі по собі виправдовують прогулянку в околицях столиці:

- горіхові Тістечка «нозеш» з Кашкайша, що знаходиться в кінці прекрасної лінії поїзди уздовж узбережжя Ешторіла;
- тістечка з сиру «кейжадаш» і листкові трубочки з яєчним кремом «травесейруш» в Сінтрі або пончики «фофуш» (fofos) з містечка Белаш.

У Лісабоні обов'язково слід скуштувати смачні вершкові тістечка «Паштеіш-де-Белен» (Pasteis de Belem), один із зразків монастирської кухні, символів португальської кулінарії.

В регіональної кухні Порту і півночі Португалії використовуються місцеві природні ресурси. Звідси родом користується великою популярністю по всій країні суп-пюре «калду-Верде». Свинина в місцевих стравах представлена ​​різними сортами, і не тільки в високоякісних копчених виробах, але і в свинині з потрохами за рецептом з Порту - «тріпаш-а-мода-ду-Порту» (tripas à moda do Porto), яка вважається найзнаменитішим блюдом північній столиці.

У Бразі особливе місце займає яєчний пудинг «Абат Прішкуш» (Pudim Abade de Priscos), а по всьому регіону - молочний пудинг з скоринкою - «Лейте-кремі кеймаду» (leite-creme queimado), пиріг з мигдалем і солодким гарбузом «тоусінью- де-сеу »(toucinho do céu), солодкий рис або вермішель -« аррозии-Досі »(arroz doce) або« алетрія-Досі »(aletria doce).

Велику популярність здобуло блюдо «амейжоаш-на-катаплана» (Almeijoas Na Cataplana) з молюсками - одне з найвідоміших традиційних страв, секрет якого полягає у використанні латунної сковорідки «катаплана», що має арабське походження і нагадує за формою двостулкову черепашку, яка дозволяє зберегти повністю смак і аромат продуктів. Щоб надати особливий смак страви, немає нічого кращого, ніж щіпка солі з місцевих соляних копалень.
У зоні «Баррокал», де гори плавно переходять в узбережжі, кухня зовсім інша. Тут віддають перевагу м'ясу, наприклад курка з беконом і сосисками - «Галина церезада» (galinha cerejada), варене м'ясо з турецьким горохом або копченим м'ясним виробам, в честь яких у Сан-Браж-де-Алпортел і Куеренса проводяться ярмарки і свята. Говорячи про Португалію неможливо не згадати про долину Дуоро, найвідомішим продуктом якої є вино Порто. Деякі вважають його найкращим червоним вином в світі.

Цікаво, що Португалія - ​​відомий виробник пробок в пляшки найвищої якості. Дві третини пробок, які використовуються у всьому світі, вироблено саме тут. Вважається, що завдяки їх спеціальним якостям вино не втрачає свого особливого аромату так швидко, як з іншими пробками.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все