Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

12 традиційних страв з різних куточків світу






Наша планета настільки різноманітна, що навіть уявити важко. Те, що здається нормальним в одній країні, в іншій буде прийнято дуже дивно. Саме тому подорожувати дуже корисно, адже тільки так можна подивитися, як йдуть справи в інших куточках планети.

Особливо цікаво спостерігати за національною кухнею різних країн, яка складалася століттями! У кожній країні є власна традиційне блюдо, яке обов'язково повинен спробувати турист.

У цій збірці зібрані класичні частування з різних країн, які стали практично національним символом!

1. Мексика / Тако
Це традиційне мексиканське блюдо являє собою кукурудзяний або пшеничний корж з різними начинками. Це може бути все що завгодно: морепродукти, курка, овочі, сир і різні соуси.

Тако були популярні на цій території ще до появи тут іспанців, так що це класичне блюдо місцевих жителів. Коржик зазвичай їдять без столових приладів, просто руками.

2. Великобританія / Риба і чіпси
Це знамените британське блюдо повинен спробувати кожен турист, хто хоч раз побував у цій країні. Вперше в такому складі воно з'явилося ще в 1860-і роки, і незабаром стало традиційним для британців.

У 1930-х роках у Великобританії було близько 35 тисяч магазинів, що спеціалізуються на продажу риби і чіпсів. Зараз це блюдо можна придбати на винос практично в будь-якій точці. Також риба з картоплею фрі популярна на території країн Співдружності.

3. Японія / Рамен
Звичайно, саме традиційне блюдо в Японії - це суші. Але зараз вони вже поширилися по всьому світу і не є чимось дивним для жителів інших країн. Зате рамен можна спробувати тільки в Японії або азіатському ресторані.

Ця страва складається з довгої локшини, свинини, норі, бульйону і японських приправ, начебто місо. Кожен регіон має свій варіант рамена, і ця гаряча локшина дуже смачна!

4. Польща / Бігос
Ця страва характерно для польської, білоруської, української та литовської кухні. Бігос (або бігус) зазвичай роблять з тушкованого м'яса з квашеної і свіжої капустою.

Головний секрет цієї страви - так поєднувати пропорції квашеної і свіжої капусти, щоб воно було не дуже кислим. М'ясо використовують різну - від звичайної свинини до копчених реберець.

5. Угорщина / Гуляш
Класичну угорську страву, яка поширилась по всьому світу - гуляш. Але так смачно його вміють робити тільки на батьківщині, в Угорщині, адже воно є символом країни. З Угорщини блюдо поширилося по території Центральної Європи.

Гуляш вперше стали готувати ще в середньовічній Угорщині в IX столітті - м'ясо доводилося сушити, а потім розмочувати у воді. Так і з'явився гуляш - тушковане м'ясо з овочами і спеціями, найчастіше з паприкою.

6. Австралія / Пиріг
Національною стравою Австралії є пиріг, фарширований м'ясом, нарізаним шматочками, з соусом, найчастіше з кетчупом. Також до його складу можуть входити лцибуля, гриби, сир та інші інгредієнти.

Австралійський пиріг асоціюється з футболом і регбі, так як австралійці дуже люблять їсти його як закуску під час перегляду гри.

7. Франція / Потофє
Це найвідоміше блюдо у Франції, яке символізує кухню цієї країни. Назва перекладається як "горщик на вогні", і дійсно, страва являє собою м'ясо з овочами, тушковане в горщику.

Уже в 1600 році Pot-au-feu згадувалося королем Генріхом IV як їжа, доступна і багатим, і бідним. По крайней мере, щонеділі сім'я з будь-яким доходом може зібратися за столом з горщиком Pot-au-feu!

8. Китай / Качка по-пекінськи
Ще в ті часи, коли Китай був величезною імперією, це блюдо мало популярність. Вперше качка по-пекінськи згадувалася в керівництві 1330 року, але остаточний рецепт сформувався тільки за часів династії Мін.

Качку готують так само, як і кілька сотень років тому. Її вирощують перед приготуванням 65 днів, і маринують перед обжаркой в ​​китайських приправах. Пекінську качку відрізняє соковите м'ясо і тонка, хрустка скоринка.

9. Італія / Паста
Звичайно, макарони вміють варити в кожній країні, але ідеально це можуть зробити тільки італійці. Схожий рецепт цієї страви вперше згадувалося ще в I столітті, а паста, як ми її знаємо, була згадана в 1154 році.

Є сотні різних рецептів, форм і найменувань пасти, причому в кожному районі Італії готують свій власний рецепт. Ця страва популярно в усьому світі, але тільки в Італії можна спробувати справжню пасту!

10 .Греція / Сувлаки
У Греції є свій фаст-фуд, який продають в магазинах і кав'ярнях як гамбургери і картопля фрі. Це сувлаки - маленькі шматочки м'яса і овочів, посмажені на шампурі.

Готувати м'ясо на шампурах в Греції стали дуже давно, але рецепт традиційного сувлаки з'явився тільки в XIX столітті. Блюдо традиційно подають з картоплею, лавашем або без гарніру.

11. Туреччина / Донер-кебаб
Цей блюдо є популярною закускою в Туреччині, а тепер і в Європі. Простіше кажучи, це шашлик, але приготований за особливою технологією, на вертикальному рожні.

Веретено крутиться, і в цей час м'ясо зрізається тонкими смужками. Такий спосіб приготування був винайдений в Османській імперії в 19 столітті. Найчастіше нарізане м'ясо загортають в піту або лаваш.

12. Швейцарія / Фондю
Це національне швейцарське блюдо пов'язано, звичайно, з сиром, адже ця країна славиться своїми сирами. Спочатку фондю представляло собою плавлений сир в казанку, куди опускали шматочки хліб на довгих вилках.

Зараз цей термін описує технологію приготування в цілому, як розтопленої рідини може бути і шоколад, і гаряче масло.

Всі ці смаколики є національними стравами, але це не означає, що їх не можна спробувати в інших країнах. Правда, найкраще, їх роблять на батьківщині!



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все