Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Відкрити сезон: сім кращих пляжних напрямків осені






Вересень-жовтень - час для відпустки дуже приємний.
Ціни на курортах починають урочисте зниження, на пляжах стрімко скорочується кількість туристів, а погода сприяє тривалих поїздок та екскурсій. Старанно вивчивши карту світу, ми знайшли для вас сім напрямків, де в оксамитовий сезон буде тепло і ненудно.

Санторіні, Греція
Погода: у вересні повітря + 24 ... + 26, вода +22, у жовтні повітря + 22 ... + 24, вода +21
Блакитні куполи церков, білосніжні стіни майже іграшкових будинків на уступах скель і різнокольорові вулканічні пляжі давно перетворили Санторіні в острів-листівку. Над створенням острова попрацювали і природа, і люди. Природа заради нього три з половиною тисячі років тому підірвала вулкан Санторін і залишила на поверхні лише кромку кратера. Все інше разом з жерлом ухнуло на саме дно і звідти до сих пір здорово кип'ятить Егейське море: на поверхні води температура не опускається нижче +30 С навіть у вересні-жовтні. Місце «каструльки» визначити досить просто: там майже завжди курсують туристичні катери і пірнають любителі полоскотати собі нерви.

Лігурія, Італія
Погода: у вересні повітря + 24 ... + 26, вода +23, у жовтні повітря + 21 ... + 23, вода +21.
Всипаний пляжами, палаццо і фотогенічними фортецями, італійський регіон Лігурія починається з Генуї, міста банкірів, мореплавців і авантюристів. Саме тут виріс Христофор Колумб, який відкрив добру половину світу. Там же з'явився перший банк. І вперше зрозуміли, що пора б Італії об'єднатися.

Незважаючи на колоритність Генуї, знайомство з Лігурією багато мандрівники починають чи не звідси, а з божественно красивих місць, що лежать на схід: Портофіно, Портовенере і Рапалло. На захід від Генуї теж цікаво. Крім чудових пляжів і приморських містечок, тут можна знайти справжні скарби. Наприклад, Савона з фортецею Пріамар або знаменитий Санремо, який колись був найулюбленішим (нарівні з Ніццою) курортом російських аристократів.

Льорет-де-Мар, Іспанія
Погода: у вересні повітря + 25 ... + 27, вода +23, у жовтні повітря + 20 ... + 22, вода +20.
Як і всі приморські міста Іспанії, Льорет-де-Мар теж колись був крихітної рибальським селом. Тепер же це один з кращих і найвеселіших курортів Коста-Брава. Тут величезна кількість всіляких питних закладів - від мексиканських барів до ірландських пабів, а також нічні клуби і дискотеки, казино, музичні кафе і багато іншого.

Хоча в Льорет-де-Марі хороші не тільки клуби, а й узбережжі - тут є пляжі Са Боаделла і Феналс, нагороджені Блакитним прапором за чистоту і безпеку, Са Калета до цього замком, а також Плайя-де-Треумал з найдрібніших піском, що нагадує борошно.

Лос-Анджелес, США
Погода: у вересні повітря + 27 ... + 29, вода +20, у жовтні повітря + 24 ... + 26, вода +18
Ел Ей, як фамільярно називають Лос-Анджелес місцеві, являє собою ланцюг з 99 дрібних містечок і одну з головних цілей туристів в США. Сюди приїжджають, щоб сфотографуватися на тлі знаменитого напису Hollywood, пройтися по бутіках на знаменитій Rodeo Drive, побувати на Голлівудській «Алеї слави» і потрапити на екскурсію в студію Universal. Любителів водних процедур чекає Малібу - «місце проживання» найзоряніших пляжів Каліфорнії. Серед власників тутешніх вілл значаться Річард Гір, Стінг, Пірс Броснан і Мадонна. Знаменитості регулярно з'являються на громадських пляжах і навіть приходять на місцевий пірс (Malibu Pier), де їх ловлять фоторепортери з жовтих газет.

Не менш популярні пляжі в сусідній Санта-Моніці, де живуть художники, письменники і багатії-пенсіонери. Днем там ліплять фігури з піску або купаються в океані, вечорами бриньчать на гітарах, катаються на російських гірках, ходять по численних музеях і ярмарках.

Агадір, Марокко
Погода: у вересні повітря + 25 ... + 27, вода +23, у жовтні повітря + 23 ... + 25, вода +21
Забудьте про ісламську строгість: Агадір - самий європейський курорт Марокко. Тут жінки ходять без хіджабів, бари забиті європейцями, а дискотеки гримлять до ранку. Сюди їдуть гуляти по заставленим магазинами вулицях, пробувати знаменитий рибний тажин, а також купатися і засмагати на знаменитому широкому 6-кілометровому пляжі.

Якщо захочеться екзотики, можна відправитися в Легзіру - маловідомий ділянку узбережжя в 120 км на південь від Агадира. Його головна особливість - глиняно-піщані арки уздовж усього пляжу. Створюється враження, що біля берегів виросли потужні кінцівки, які широко крокують в океан. При певних ракурсах місцевий пейзаж схожий на фантастичний марсіанський ландшафт.

Мертве море, Ізраїль
Погода: у вересні повітря + 29 ... + 31, вода +26, у жовтні повітря + 25 ... + 27, вода +23.
Головна нерукотворна пам'ятка Ізраїлю - море-рекордсмен. Воно найсолоніше на Землі, найнижче, саме цілющий. До того ж має славу одного з головних курортів в світі. Уздовж усього узбережжя тягнуться десятки грязелікарень - тутешня чорна грязь, що містить, здається, всю таблицю Менделєєва, вважається неймовірно корисною.

Втім, сюди сотнями їдуть і абсолютно здорові люди - за новими відчуттями. Головне з них - випробувати відчуття невагомості. Завдяки високому вмісту солей вода в морі настільки щільна, що потонути в ній неможливо - людина будь-яких габаритів просто «ширяє» на поверхні, ніби поплавок. Тільки важливо навчитися входити в воду обережно, щоб не провалитися в випадкову яму і не напитися жахливо гіркої води.

Сліма, Мальта
Погода: у вересні повітря + 27 ... + 29, вода +26, у жовтні повітря + 23 ... + 25, вода +22
Незважаючи на крихітні розміри, на Мальті є все необхідне для хороших канікул. Адже тут оксамитовий сезон триває неймовірно довго, а пляжний відпочинок легко розбавити екскурсіями по стародавніх містах і шопінгом.

Найвеселіше мальтійський курорт - Сліма. А ще найфешенебельніший місто острова, де багато готелів, дорогих дизайнерських магазинів і два величезних торгових центру. Тут є висотки по 10-15 поверхів, які на тлі інших мальтійських будинків виглядають мало не верхом урбанізації. При цьому в містечку збереглися старовинний форт Маноель і фортеця Тінье, є красива набережна і витончені вілли на Рудолф Стріт, які зводять тут багаті мальтійці.

Готелі в Слімі обходяться трохи дорожче, ніж в інших місцях країни, зате так у вас є шанс опинитися в самому центрі життя острова.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все