Які сендвічі потрібно спробувати в інших країнах
В 1900 році американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Хейвені продав перший гамбургер. Саме він поклав традиційний німецький біфштекс між двома круглими булочками, додав соус і листочок салату.
Бутерброд, сендвіч, бургер, гамбургер — кілька назв, здавалося б, найшвидшої і найпростішої страви. Але і її можна зробити делікатесом, якщо приготувати не так банально, як ми звикли. Що кладуть у сендвічі жителі інших країн? Ознайомтеся з переліком найсмачніших бутербродів. Голодним дивитися не рекомендується.
1. В'єтнам
Банха мі – в'єтнамський бутерброд з багета, фаршированого смаженою свининою і овочами з додаванням коріандру і халапеньо.
2. Туреччина
Донер-кебаб поширений не тільки в Туреччині, але і в багатьох інших країнах. Це бутерброд з коржі, нарізаної баранини, овочів і соусу.
3. Мексика
Традиційна мексиканська семіта може бути приготовлена з різних видів м'яса, авокадо, білого сиру, цибулі на спеціальній булочці бріоши (яка виглядає як булочка для гамбургера, але насправді це солодка булка зі здобного тіста).
4. Колумбія
Арепа – сендвіч з товстого кукурудзяного хліба, в який додається свиняча ковбаска (чорізо) з соусом чилі.
5. Японія
Японський кацу-сандо складається з обсмаженого м'яса на білому хлібі з додаванням майонезу і гірчиці.
6. Канада
Улюблений бутерброд канадців – це копчене гостре м'ясо на житньому хлібі з гірчицею і огірком.
7. Індія
Вада пав – популярний фастфуд, який ідеально підходить вегетаріанцям. Це сендвіч, що складається з несолодкої булочки (пав) і двох картопляних котлеток (вада).
8. Австралія
В Австралії дуже люблять густу дріжджову пасту веджімайт, тому для місцевих жителів ідеальним бутербродом є простий тост з цією пастою і сиром.
9. Куба
Медіаноче (“опівночі”) – популярний на Кубі бутерброд для нічного перекусу: солодка булочка зі смаженою свининою, шинкою, сиром та огірками, приправленими гірчицею.
10. Чилі
Бутерброд з Чилі під назвою чакарера готують на круглій булочці для гамбургерів з тонко нарізаною індичкою або свинячим стейком, помідорами, вареною зеленою квасолею, перцем чилі і зеленими бобами.
11. Венесуела
Сендвіч арепа з товстого кукурудзяного хліба, в який додається свинина, сир, авокадо і банани.
12. Португалія
Франсезінья – португальський бутерброд з хліба, шинки або копченої свинячої ковбаси, або стейка, покритий зверху плавленим сиром і томатним соусом.
13. Данія
Королем датської кухні одностайно називають смьоребред – бутерброд з житнього хліба з вершковим маслом. В якості начинки використовують рибу, м'ясо, креветки, ліверний паштет, варені яйця, свіжі помідори і сири всіляких сортів.
14. Німеччина
Товстий шматок м'яса (зазвичай суміш з яловичини, свинини, бекону та цибулі) подається на булочці з гірчицею. Зазвичай його їдять гарячим.
15. Франція
Популярний бутерброд у Франції – жамбон бер. Це багет з шинкою і вершковим маслом, сиром і огірком.
16. Польща
Традиційний бутерброд у Польщі – запіканка. Роблять її зазвичай на половинках багета або білого батона, в якості класичного топінгу використовуються обсмажені гриби і сир (і часто ще що-небудь м'ясне), а готовий бутерброд поливають кетчупом і посипають дрібно нарізаним шніт-цибулею.
17. Пуерто-Ріко
Триплета складається з трьох видів смаженого м'яса – яловичини, свинини і курчати (або шинки). Також всередину додають хрустку картоплю, банан, салат, рукколу, сир і цибулю.
Отзывы
- Bla Bla: новий пляжний клуб в Дубаї 2021-02-10 15:24:23
- Відкриття аквапарку Jungle Bay 2021-02-10 10:51:50
- Новий готель Pullman Downtown Dubai 2021-02-10 10:43:14
- Nickelodeon Hotels & Resorts Antalya 2024-10-17 15:07:31
- Мальдіви 2023-05-11 18:06:32
- Вильоти з Варшави та Катовіце - Греція 2023-05-11 14:04:09