Відпочивайте з нами!
Ваш персональный консультант Валентина
Залишіть своє ім'я та номер телефону, найближчим часом ми з вами зв'яжемося.

Північне сяйво: повний список місць, де його можна побачити






Побачити північне сяйво - мрія багатьох мандрівників, оскільки передбачити, коли станеться це казково красиве явище вкрай складно. Північне сяйво являє собою світіння заряджених частинок сонячного вітру, які зіткнулися з молекулами повітря у верхніх шарах атмосфери. Імовірність побачити північне сяйво висока в зимовий період з 9 - 10 вечора до півночі у північних широтах.

Де можна побачити північне сяйво:

 - У Норвегії. У Норвегії безліч місць, де можна спостерігати північне сяйво. Найпопулярніші серед туристів: місто Тормсе, місто Алта в регіоні Фіннмарк, архіпелаг Шпіцберен і інші.

 - У Фінляндії. Поспостерігати за північним сяйвом також можна в декількох регіонах Фінляндії. Найбільш часто це явище можна побачити в селі Івало, а також в районах Кільпіс'ярві, Соданкюля, Рованіємі та курорті Каксалутанен.

 - У Швеції. Кращими місцями для спостереження за північним сяйвом в Швеції є місто Абіску (там навіть є Aurora Sky Station), а також місто Кіруна і село Юккас'ярві.

 - В Ісландії. Спостерігати північне сяйво можна в столиці Ісландії Рейк'явіку, а також в селищі Каулваведль на околиці Національного парку Ватнайекюдль і в льодовиковій лагуні Йокюльсарлон.

 - У Гренландії. У Гренландії найтриваліший термін спостереження за північним сяйвом, його можна побачити з вересня по квітень.

 - У Канаді. На півночі Канади також можна помилуватися північним сяйвом. Найкраще це можна зробити в провінціях Юкон, Північний Саскачеван, Ньюфаундленді, Новій Шотландії, Йеллоунайфі і Британській Колумбії.

 - У США. Єдиним місцем, де можна побачити північне сяйво в США є Аляска.

 - У Великій Британії. Північне сяйво можна побачити і в Шотландії. Для цього варто відправитися на острів Скай, або ж в Галловейський лісовий парк, Моффат, маєток Гляйнканісп або в Центр спадщини Касл-Хілл.



Отзывы
Статті Читать все
Новини Читати все